Дисмаленд – Диснилендът на Банкси

Последният проект на уличния артист предлага “алтернатива на захаросаната скука на един обикновен семеен ден навън”

Дисмаленд (Dismaland) определено не е най-щастливото място на земята, но може да бъде интересна дестинация за любителите на изкуството, въртележките, игрите и черния хумор.

Обявен за “семеен парк, неподходящ за деца” и “фестивал на изкуството, забавленията и началния анархизъм”. Последния проект на Банкси (Banksy) предлага “алтернатива на захаросаната скука на един обикновен семеен ден навън”.

Дисмаленд предлага 10 нови творби на Банкси и 57 произведения на редица артисти от цял свят. В това число и Деймиън Хърст, Зария Форман, Брок Дейвис, Бен Лонг и много други.

В продължение на седмици проектът е бил обвит в мистерия. Бившият открит басейн Тропикана в Съмърсет, Англия, на чието място е построен Дисмаленд, бил обявен като снимачна площадка за холивудска продукция. Слуховете обаче започнали да летят, когато предполагамия мениджър на Банкси бил забелязан в района.

“Обичах Тропикана като дете, така че да отворя вратите му отново, е истинска чест за мен”, казва Банкси.

Можеш да разгледаш сайта на Дисмаленд или този на Банкси.

Следваща Post

Предишна публикация Post

Галерия

20 Изображения

Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси Дисмаленд – Диснилендът на Банкси

© 2021 Photocreme.com – твоето вдъхновение

Уеб дизайн - Стефан Парнаров