Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг

Творението на Zaha Hadid Architects ще вдъхновява студенти и преподаватели във факултета по дизайн

Политехническият университет в Хонг Конг се сдоби с нов зашеметяващ дом за своя факултет по дизайн. Новооткритата сграда е с капацитет за 1800 студенти и преподаватели заедно с необходимите им студия, лаборатории и работилници, изложбени площи, класни стаии и т.н.

Кулата със своите 15 етажа и 15 000 кв. м площ е проектирана от студиото Zaha Hadid Architects. Необичайната и модерна форма на конструкцията използва смели екстериорни и интериорни линии, а множеството прозорци заливат стаите с естествена светлина.

Вижте още за Zaha Hadid Architects на сайта им.

Следваща Post

Предишна публикация Post

Галерия

10 Изображения

Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг Новата сграда на Политехническият университет в Хонг Конг

© 2022 Photocreme.com – твоето вдъхновение

Уеб дизайн - Стефан Парнаров