Ресторант под водата

Да се храниш с рибите на Малдивите

Ресторантът е Subsix в курорта Per Aquum Niuama на Малдивите. Там гостите могат да се хранят на дъното на океана, гледайки как подводният живот кипи покрай тях.

Мястото се намира на 6 метра под водата и преди да бъде преобразено в ресторант от Poole Associates, е било нощен клуб. Дизайнът естествено е вдъхновен от заобикалящата подводна обстановка.

За да си поръчаш нещо за ядене в Subsix, трябва да пропътуваш 500-метра с моторна лодка и да се спуснеш надолу по драматична тристепенна стълба в пространството. Тя е осветена от абстрактни полилеи, имитиращи звездни отблясъци във водата.

В средата на помещението има бар с формата на огромна мида с черупка от фибростъкло. Той задава настроението на цялото пространство и осветлението му се сменя в различните периоди от денонощието. Сутринта е бял, лавандулов на вечеря и син късно вечер.

В крайна сметка обаче най-привлекателната страна на Subsix е близостта му до живота в океана. Прозорците от пода до тавана позволяват на посетителите да наблюдават над 90 вида, живеещи в кораловите рифове на Малдивите.

Следваща Post

Предишна публикация Post

Галерия

5 Изображения

Ресторант под водата Ресторант под водата Ресторант под водата Ресторант под водата Ресторант под водата

© 2022 Photocreme.com – твоето вдъхновение

Уеб дизайн - Стефан Парнаров