Село, погълнато от природата

Фотографът Танг Юхонг е снимал това изоставено от хората място, което е започнало да се превръща в част от естествения пейзаж

Природата има навика много бързо да възстановява естествения вид на места, лишени от човешко присъствие.

Фотографът Танг Юхонг е успял да улови точно този процес в снимките си на изоставеното рибарско селище на остров Гоки, част от архипелага Шенгси при устието на река Яндзъ. Всички обитатели на селото са се преместили в континенталната част на Китай и в момента природата буквално поглъща доскорошното човешко обитание.

Само 18 от всички 400 острови на архипелага Шенгси са обитаеми, а най-големият Сиджао е на “скромните” 5 часа път от Шанхай и е популярна туристическа дестинация.

Районът е чудесен за риболов и привлича над 100 000 рибари всяка зима. Този сезон там е доста мек заради субтропичния климат и средна годишна температура от 15.8 °C.

Това обяснява и пищната растителност, която е напът напълно да погълне изоставеното рибарско село.

Следваща Post

Предишна публикация Post

Галерия

10 Изображения

Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата Село, погълнато от природата

© 2022 Photocreme.com – твоето вдъхновение

Уеб дизайн - Стефан Парнаров